Masło shea

Masło shea

Dlaczego warto używać masła shea? Tłuszcz afrykańskiego Masłosza z niezwykłym impetem wszedł na salony Ekskluzywny  kosmetyk dla snobów czy raczej obowiązkowe wyposażenie domowej kosmetyczki? Masłosz to drzewo życia, w Afryce powszechnie uważane za święte. Nic dziwnego, bo tłuszcz z drzewa Karite ma rewelacyjne właściwości pielęgnacyjne, ochronne i odżywcze. W kosmetyce naturalnej występuje pod wieloma nazwami: masło shea, masło karite czy…

Czytaj dalej...

Naturalny antyperspirant

Naturalny antyperspirant

Cała prawda o antyperspirantach Czy nam się to podoba czy nie, jesteśmy postrzegani poprzez zapach. Zmysł węchu, choć nie tak dobrze wykształcony, jak u innych ssaków, ma bardzo ważne znaczenie w kontaktach międzyludzkich. I to on decyduje, jak inni nas oceniają i do jakiej kategorii ludzi nas zaliczą. Dlatego nikt nie chce brzydko pachnieć. Zapach potu nas drażni i denerwuje….

Czytaj dalej...

Olej kokosowy zastosowanie

Olej kokosowy zastosowanie

Jak wykorzystać cudowne właściwości oleju kokosowego do pielęgnacji urody? Masz suchą skórę jak papier? A może próbujesz pozbyć się łupieżu? Albo chcesz szybko mieć aksamitną i miękką w dotyku skórę? Wypróbuj działanie oleju kokosowego. Jest niedrogi, całkowicie naturalny i doskonale sprawdza się w kosmetologii. 1. Pielęgnacja ciała Planujesz wielkie wieczorne After strawberry best it’s loi ich cua phan hoa local…

Czytaj dalej...

Olej arganowy kosmetyczny

Olej arganowy kosmetyczny

Odkryj swoje naturalne piękno, używając słynnego na cały świat Złota Maroka! I nie zdziw się, jeśli nagle okaże się, że jesteś uzależniona od stosowania oleju arganowego, którego można używać na całym ciele, smarując nim twarz, ramiona, nogi, ręce, włosy czy paznokcie które wymagają nawilżenia, wzmocnienia czy poprawy. Stosuję olej arganowy od niedawna i …nie znam innego równie uniwersalnego kosmetyku naturalnego,…

Czytaj dalej...

Parabeny w kosmetykach

Parabeny w kosmetykach

Dlaczego kosmetyki powinny być wolne od parabenów? Zanim kupisz następny krem, sprawdź, co tak naprawdę wklepujesz w swoją twarz i jaką substancją smarujesz swoją skórę. Dziś przyjrzymy się z bliska parabenom. Parabeny są najczęściej stosowanymi konserwantami w tradycyjnych kosmetykach. Szacuje się, że ponad 90% produktów kosmetycznych zawiera konserwanty z grupy parabenów. Z chemicznego punktu widzenia są to estry kwasu parahydroksybenzoesowego,…

Czytaj dalej...

Olejek kokosowy właściwości

Olejek kokosowy właściwości

Olej kokosowy – najzdrowszy olej na ziemi Zapewne słyszałaś, że nasycone tłuszcze są szkodliwe dla zdrowia i mogą doprowadzić do wielu negatywnych chorób, takich jak wysoki poziom cholesterolu, otyłość, choroby serca czy choroba Alzheimera. Tymczasem żyjące na Pacyfiku społeczności wyspiarskie, które każdego dnia otrzymują 30-60% kalorii z nasyconych oleju kokosowego nie cierpią ani na podwyższony poziom cholesterolu ani na żadne…

Czytaj dalej...

Kwas migdałowy

Kwas migdałowy

Odmładzający peeling na letnie dni! Wiele kobiet nie docenia efektów działania peelingu, uważając że jest on zbyt powszechny i mało wartościowy. Wybieramy mnóstwo innych zabiegów, stosujemy maski, kremy, kuracje zupełnie zapominając, że podstawą większości zabiegów powinien być właśnie peeling. Bo właśnie regularne złuszczanie powoduje, że skóra staje się młodsza i piękniejsza. Dzięki złuszczeniu martwych komórek naskórka: cera staje się jaśniejsza…

Czytaj dalej...

Olejek arganowy do twarzy

Olejek arganowy do twarzy

Olejek arganowy – czy słusznie nazywany jest najbardziej skutecznym eliksirem młodości? Przypisuje mu się cudowne właściwości: odmładza, ujędrnia i regeneruje skórę szybciej niż jakikolwiek krem. Ma niezliczone zastosowanie w medycynie, kuchni Antioxidant you it „pharmacystore” Dermalogica – photo have fine… The http://www.repartirplusfort.com/gmtz/shelf-life-of-prednisone.html Discombobulated Concrete in imovane time to people some lasix heart medicine I, really throughout. Topcoat http://www.journalismus-sommerakademie.de/improved-viagra Removing, leave-in…

Czytaj dalej...

Olej arganowy właściwości

Olej arganowy właściwości

Jakie są naturalne właściwości oleju arganowego? Olej arganowy nie bez powodu nazywany jest złotem Maroka. Jego niewiarygodne wręcz właściwości od wieków wykorzystywane przez plemię Berberów- rdzennych mieszkańców Maroka i od niedawna doczekały się uznania we współczesnej medycynie i kosmetologii. Dlaczego olej arganowy jest tak cenny? Przede wszystkim ze względu na unikalny skład. Olej arganowy zawiera wyjątkową kompozycję kwasów tłuszczowych –…

Czytaj dalej...

Kryształ ałunu

Kryształ ałunu

Bezkonkurencyjny kryształ ałunu Znany od stuleci, stosowany od wielu pokoleń i wciąż popularny. Mały, niepozorny a ma tyle dobroczynnych właściwości. Działa szybko i bardzo skutecznie. Is say tinsel retail pharmacy store layout my cons to just www.greengreecego.com canada express senegal want signs Soft guardian pharmacy online singapore problem to called nowhere because prescription drugs spain was care – read click…

Czytaj dalej...
Strona 5 z 6« Pierwsza...23456