Olej z pestek malin – twoja szansa na młodą i zdrową skórę

Olej z pestek malin – twoja szansa na młodą i zdrową skórę

Olej z pestek malin stanowi bogate źródło Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych, karotenoidów i tokoferolu. Składniki te są pożądane w kosmetykach, dlatego olej ten jest cennym i poszukiwanym składnikiem tych preparatów. Wykazuje szereg pozytywnych właściwości, od działania przeciwzapalnego i przeciwzaskórnikowego, po regenerację i rozjaśnianie skóry. Malina (Rubus Idaeus) to krzew z rodziny Rosacea o charakterystycznych, czerwonych, słodkich owocach. Rośnie w strefie umiarkowanej,…

Czytaj dalej...