Masło shea

Masło shea

Dlaczego warto używać masła shea? Tłuszcz afrykańskiego Masłosza z niezwykłym impetem wszedł na salony Ekskluzywny  kosmetyk dla snobów czy raczej obowiązkowe wyposażenie domowej kosmetyczki? Masłosz to drzewo życia, w Afryce powszechnie uważane za święte. Nic dziwnego, bo tłuszcz z drzewa Karite ma rewelacyjne właściwości pielęgnacyjne, ochronne i odżywcze. W kosmetyce naturalnej występuje pod wieloma nazwami: masło shea, masło karite czy…

Czytaj dalej...